29 . Când am pacea Domnului în inimă

Când am pacea Domnului în inimă,
Orice vifor poate veni!
Şi-atunci inima-mi tot aşa va cânta,
Bine e, în Cristos, a trăi!

Bine e în Cristos!
Bine e, bine e în Cristos!

Satan când stă în cale şi sunt fricos,
Mă mângâie acest cuvânt,
Domnul a sfârşit pentru mine-atunci tot,
Sunt curat prin al Lui sânge sfânt!

El sarcina păcatului a purtat
Şi sufletul mi-a uşurat;
Pe cruce şi pentru mine-a sângerat,
Cântă inima mea lui Cristos!

Acuma-n Cristos trăiesc şi pentru El,
Prin al Său Cuvânt sunt condus!
În El pace am, prin El liber sunt eu,
Am odihnă deplină-n Cristos! 

It is well with my soul

Philip Bliss (muzică)

Horatio Spafford (text)

   Horatio Spafford (1828-1888) era un avocat bogat din Chicago, care avea o afacere prosperă, o casă frumoasă, soție, patru fiice și un fiu. Era un creștin devotat, preocupat de Scriptură. Printre prietenii lui se numărau Dwight L. Moody, Ira Sankey, și alții.
Când a ajuns la culmea succesului pe plan profesional și financiar, Horatio și soția lui, Anna au suferit pierderea tragică a fiului lor. Nu după mult timp, în 1871, Marele Incendiu din Chicago îi distruge aproape toate proprietățile.
   În anul 1873, Spafford le trimite pe soția și pe ficele lui în Europa pentru o necesară vacanță, dar și pentru a-și reveni în urma tragediilor, el urmând să le însoțească mai târziu, și împreună să participe la strângerile evanghelistice ale lui Moody. După câteva zile de la plecarea familiei, Spafford primește vestea că vaporul cu care soția și ficele lui călătoreau s-a scufundat, soția lui fiind singura supraviețuitoare, trimițându-i telegrama, "Singura salvată".
   Cu o inimă grea, Spafford s-a îmbarcat cu destinația Anglia, unde îl sștepta Anna. Pe când trecea prin zona unde se petrecuse tragedia, a compus versurile imnului "Când am pacea Domnului în inimă".